Khamis, 1 September 2011

salam aidilfitri buat semua pembaca blog mrs. rahman ini..hari ini masuk hari yang ketiga umat islam di Malaysia menyambut aidilfitri..nak tahu apa yang menarik aidilfitri aku pada tahun ini? klik nak tahu lagi.. =) tahun ini aku beraya di kedah..buat pertama kali dalam hidup aku tak bersama family di pagi hari raya..rasa sedih dan sayu jugak hati ni..huhu~ apakan daya..tapi hari raya ketiga aku dah ada dengan family [hari ni lah tu..hehe] tu pasal la boleh post dalam blog.. ^-^  

semalam aku balik naik kereta api dari sg. petani..aku ambil seat katil sebab senang nak tidur..dah la dekat 12 jam duduk dalam kereta api tu kan..takkan nak duduk atas kerusi je..aku pun decide ambil katil..tapi kan..punyalah bosan..kereta api sampai dekat pukul 9 malam..so, dari pukul 9 malam tu aku x tahu nak buat apa atas katil..nak tengok ke luar tingkap, gelap gelita..aku pun jalan la dari gerabak aku ke kantin..sampai-sampai kantin, punyalah mahal harga makanan dia..manalah nak tahu kan..tak pernah naik kereta api sebelum ni..huhu~ beli chipster je lah..tu pun da RM 4..uish3 =.='

sampai kat katil aku balik, aku pun duduk la..dah bosan duduk, aku baring..pusing punya pusing, dekat pukul 2 pagi baru aku boleh lelap..kereta api tu punyalah slow kan..sampai dekat KL Sentral dah dekat pukul 6 pagi..aku risau terlepas bas raub pukul 6.45..aku pun singgah McD beli breakfast and terus pergi ke monorail..alih-alih monorail tu pulak yang lambat..timing aku dah betul dah..tension betul ! sampai-sampai pekeliling, memang terlepas bas sungguh la..nasib baik ada bas pukul 8..aku ambil je la tiket pukul 8 tu..nak cepat sampai rumah punya pasal..huhu~

ni dlm bas nk blik raub..muka bgun tito..hehe~
tu lah pengalaman pertama aku naik kereta api (KTM) dari sg. petani ke kl sentral..kalau ikut hati tak nak naik dah..tapi nanti kalau bas tak ada terpaksa lah naik..huhu~sampai di sini sahajalah post kali ini..tak menarik pun kan..haha~ sampai ketemu lagi di post akan datang..salam sayang daripada mrs. rahman =)
Nak tahu lagi?

Selasa, 16 Ogos 2011

salam semua..apa khabar? harap-harap semua sihat sejahtera lah di bulan ramadhan ni..hari ini aku nak cerita pasal berbuka puasa di McDonald Alor Setar pada hari sabtu yang lepas..




hari sabtu hari tu, cik abang aku ajak balik kuala ketil..dah 2 minggu tak balik..duit belanja pun dah habis..huhu~ alang-alang nak balik petang, aku pun ajak cik abang berbuka di McDonald Pacific..tapi cik abang aku pulak balik kerja lambat..so, kami pergi lepas berbuka je lah..dalam perjalanan tu, banyak la pula kereta..yelah kami kejar menu buka puasa McD tu kan..dapat lah murah sikit.. 

alih-alih, sampai dekat McD tu pukul 9 suku..terlepas la pula menu berbuka puasa..tak apalah..kami beli set macam biasa kami : set Big Mac Large + Big Mac..memang selalu order macam tu..hajat hati nak try yang GCB tu..tapi kalau tak waktu McValue, harga dia mahal sangat..tu yang malas nak beli..huhu~ kat bawah ni gambar kami masa di McD tu..




lepas dah makan-makan, kami pusing2 sekeliling pacific tu..tapi kedai semua dah prepare nak tutup sebab dah dekat pukul 10 malam..kami pun decide nak balik..nanti sampai rumah lewat pula kan..dari alor setar adalah lebih kurang 1 jam setengah lagi baru sampai ketil..masa dekat pacific tu, punyalah ramai orang..sampai nak jalan pun kena beratur dulu la..nampak serabut sangat mall tu..

ok lah..sampai di sini sahaja post kali ini..semoga anda terhibur dengan cerita kali ini ok..hehe~ salam sayang daripada mrs rahman =)
Nak tahu lagi?

Selasa, 9 Ogos 2011

gigi bongsu ku yang semakin membengkak.. (T_T)

salam semua..hari ini aku nak cerita pasal gigi bongsu aku yang semakin membengkak..gigi bongsu merupakan gigi geraham yang ketiga yang muncul pada usia 18 - 30 tahun..selalunya, gigi ni adalah gigi yang paling akhir tumbuh..tapi tak semua yang ada gigi bongsu ni..


gigi bongsu aku ni dah hampir tiga tahun tumbuh dekat gusi..tapi sampai sekarang aku tak cabut lagi sebab aku takut..sampai lah 2 hari yang lepas..gigi aku ni jadi bengkak yang amat sangat dan sakitnya hanya Allah yang tahu..aku ambil keputusan nak cabut..so, aku pergi jumpa doktor di klinik pergigian kerajaan..yelah..mana ada banyak duit nak pergi swasta kan..huhu~


bila dah jumpa doktor tu, dia cerita macam mana proses pencabutan tu akan berlaku..bukan macam pencabutan gigi yang biasa..tapi dipanggil pembedahan kecil sebab nak kena buang sikit tulang dan gusi yang menutupi gigi tu..masa aku dengar penjelasan doktor tu, rasa seram sejuk juga lah..dah la aku ni memang penakut bila nak cabut gigi..huhu~ tapi tak apalah...daripada aku menanggung sakit simpan gigi ni baik aku buang kan..sakit bila buang tu je la..lepas tu insyaAllah tak akan sakit dah..
contoh gambar..yang nombor 1 n 2
tu adalah gigi bongsu..
 setelah berbincang dengan doktor tu, dia cakap bulan 9 boleh buat appointment dengan doktor pakar..maybe sebab sekarang bulan puasa, tu yang dia tak buat terus kan..ok lah..kalau nak tahu lebih lanjut, boleh search kat internet tentang gigi bongsu ni ok..sampai di sini sahaja post aku kali ini..moga ketemu lagi di post yang akan datang..salam sayang daripada mrs. rahman =)
Nak tahu lagi?

Ahad, 7 Ogos 2011

salam semua ni saja nak testing2 read more yang aku buat Nak tahu lagi?

bazar ramadhan kangar...

salam semua..hari ini masuk seminggu kita telah menunaikan ibadah puasa kan..Alhamdulillah..puasa anda macam mana?dah ada yang ponteng ke? tak baik tahu kalau ponteng dengan sengaja..hehe~ hari ini nak cerita pasal bazar ramadhan..mesti semua suka pergi bazar ramadhan kan..yelah..begitu ramai orang jual kuih-muih dan makanan..macam-macam jenis..sampai rambang mata lah kalau nak pilih makanan kan..huhu~

ada satu part je yang aku tak suka..kadang-kadang peniaga-peniaga ni ambil kesempatan naikkan harga makanan..mentang-mentang ramai orang kan..patutnya, di bulan yang mulia ni maintain je la harga..tak pun bagi potong sikit ke..ni tak..makin naik adalah..aku cakap macam ni sebab baru ni aku pergi bazar kangar yang kat stadium tu lah kan..

tengah aku seronok tengok geraigerai tu, aku ternampak satu gerai soya yang selalu aku beli tau fu fah..Gerai Soya A***...sekali tengok dekat menu yang dia gantung tu, semua dah naik harga..tau fu fah yang biasa aku beli dalam mangkuk plastik yang berharga RM1.20 dah jadi RM1.50..mak aih..memang la 30 sen je..tapi bulan puasa kot..tak perlulah nak naikkan harga..kesal betul dengan sikap peniaga ni..huhu~

ni contoh tau fu fah ye..
bukan yang dekat gerai tu punya..
ok lah semua..sampai di sini sahaja post kali ini..nanti aku post lagi ok..hehe~ salam sayang daripada mrs. rahman =)
Nak tahu lagi?

Khamis, 4 Ogos 2011

cornetto mini..yummy! (^-^)

salam semua..apa khabar? harap-harap semua dalam keadaan sihat lah di bulan ramadhan ni yek..hehe~ Alhamdulillah..masuk hari ni dah 4 hari umat Islam semua berpuasa kan..tinggal lagi 26 hari je untuk cukupkan sebulan ramadhan..

tadi aku n cik abang pergi c-mart arau nak beli beras..tengah jalan-jalan, tiba-tiba aku ternampak cornetto mini yang 6 biji tu..teringin nak try kan..aku pon amik la..harga dia tak lah mahal pon..RM 4.50 sekotak..kira ok lah kan..aku ambil yang Cookies & Cream & Chunky Choc. ada beberapa perisa yang lain contohnya Cookies & Cream & Black Forest, Strawberry & Blueberry, Chocolate & Vanilla..


yang ni la kami beli tadi..sampai2 je kat rumah terus buka and tak sampai 15 minit, da habis semua 6 biji tu..haha~ teruk kan kami..ok lah..sampai di sini sahaja post kali ini..harap-harap semua yang baca post kali ni cubalah cornetto mini ni ek..sedap taw..hehe~ salam sayang daripada mrs. rahman =)
Nak tahu lagi?

Selasa, 2 Ogos 2011

ceramah usahawan..

salam semua..hari ini aku nak cerita tentang ceramah usahawan yang aku pergi tadi..aku dapat flyer pasal ceramah tu masa dekat C-Mart arau..ada dalam raga motor..bila baca iklan dia tu, macam berminat pula kan..so, aku n cik abang try la join dengar ceramah dia..

ceramah dia dekat Hotel Seri Malaysia..dalam pukul 2 tadi kami pergi ke hotel tu..sampai-sampai, diorang tengah setting bilik ceramah tu..dalam pukul 3 baru start..ceramah ni berkenaan Akademi Pembangunan Usahawan..agak mengantuk la kan pasal aku ni bukan suka sangat dengar ceramah..tapi aku tahan je la..kebanyakan yang datang adalah student politeknik tuanku syed sirajuddin..memang cikgu2 diorang yang hantar kot..tu pasal la ramai..huhu~

dia banyak cerita tentang macam mana nak jadi kaya..macam biasa la kan..kena ada modal, then cerita kat kawan, then dapat duit..tapi benda ni tak sama dengan MLM..yang MLM tu kena jual barang kot..lepas tu cari downline..kalau downline malas, kita tak dapat duit..yang ni pula, kita kerjasama dalam 1 kumpulan..buat sama-sama..aku try la join..tapi tengah cari duit untuk modal lagi..huhu~ kalau nak tahu, program ni bekerjasama dengan syarikat redlife..kalau nak tahu pasal redlife, boleh klik sini..


gambr baru ltak..hehe~ x bape clear gmbr org
yg bg ceramah tu..
oklah..sampai di sini sahaja post kali ini..aku tak ada ambil gambar la pula nak tunjuk kat korang kan..tapi tak apalah..sekadar nak cerita saja..hehe~ ketemu lagi di post akan datang..salam sayang daripada mrs. rahman =) 
Nak tahu lagi?

Jumaat, 29 Julai 2011

cuti hari jumaat.. \(^-^)/

salam semua..apa khabar..hari ini baru nak update..huhu~ maaf lah yer sebab lambat..hari ini aku cuti..kat luar pula tengah hujan..memang syok la melingkar atas tilam ni lagi..hehe~ sebenarnya hari ini nak cerita pasal aku tengok cerita transformer hari itu..memang best la cerita tu..tapi aku rasa lagi best cerita FAST 5..apa pun seronok la tengok cerita tu..walaupun agak ketinggalan sebab da berapa minggu baru dapat tengok..

lagi satu..aku sedang berjinak-jinak dengan jahitan sulaman tangan dan manik ni..belajar dekat youtube je..malas nak pergi kelas..nak kena bayar mahal..lepas tu tak ada masa nak pergi..hari-hari kerja, memang tak sempat la..huhu~ semntara hari ini cuti, aku siapkan jahitan manil yang aku buat dekat inner syiria..saja jahit dekat situ..lagipun kosong je..tu yang tambah manik-manik..hehe~ mula-mula kena lah buat simple je..jahit manik jelujur saja..

ni la jahitan manik tu.. =)
orang dulu-dulu kata, 
" sikit-sikit, lama-lama jadi bukit "
macam tu lah aku..belajar sikit-sikit dulu..hehe~ manalah tahu..satu hari nanti pandai jahit sulam, boleh jadi businesswoman pula kan..[berangan lebih jek..haha~] ok lah..sampai di sini sahaj dahulu post kali ini..nanti kalau ada cerita baru aku update lagi ok..tapi lambat la kot sebab internet kat tempat kerja still tak ada..huhu~ salam sayang daripada mrs. rahman =)
Nak tahu lagi?

Khamis, 21 Julai 2011

salam hari khamis..

salam semua..sudah lama tak update blog ni..ni semua sebab kat kedai tempat aku kerja tu tak ada internet..pasal tak berbayar..haha~ memang style lah bos aku tu..ok lah..hari ini tak ada apa nak cerita sebenarnya..saja nak post..dah lama tak update kan..huhu~ (-_-")

ok lah..nanti aku post lagi ok..sampai ketemu lagi..[ ni dah tak ada modal nak tulis ape..tu yang pendek sangat..haha~] salam sayang daripada mrs. rahman =)
Nak tahu lagi?

Isnin, 4 Julai 2011

minggu seterusnya bermula.. (^-^)/

salam semua..pejam celik pejam celik, hari ini dah start hari baru untuk minggu yang baru..rasa macam sekejap sangat masa ni berdetik..ada kurang lebih 3 minggu lagi umat Islam seluruh dunia akan memulakan ibadah puasa..wah! awal betul bulan puasa pada tahun ini kan..huhu~ raya pun InsyaAllah jatuh pada hari kebangsaan negara kita..hmm~ hari ini bukan nak cerita tentang aktiviti-aktiviti harian aku..tapi saja nak post sesuatu yang lain daripada selalu..hehe~

ada satu hari tu, sedang aku duduk-duduk, aku terfikir nak jual baju-baju yang aku dah tak guna atau pakai..bukan apa, daripada terperuk dalam beg tu, baik aku jual kan..dapat lah sikit duit untuk belanja bulanan aku dan cik abang..hehe~ kalau ada yang nak beli, Alhamdulillah la kan..kalau tak ada pun aku tak kisah..saja nak jual..bukan nak buat bisnes pun..baju-baju tu kebanyakannya t-shirt la..ada lah blouse sikit-sikit..kalau ada sesiapa yang baca post ni berminat nak beli baju-baju kat bawah ni, boleh contact saya di facebook ok..

BLUE TOMS GREY
 BLUE TOMS RED
 KEMEJA LIGHT PINK
 KEMEJA PUTIH
 SHIRT MTV
 SELUAR JEANS LIKE
 SHIRT 23
 SHIRT DEATH NOTE
 WING SPORT GREY

hmm~ hari ini macam biasalah kan..datang kedai, buka laptop then main internet free..huhu~ kadang-kadang dah naik bosan nak datang kerja..sebab hari-hari aktiviti yang sama je..huhu~ tak apalah..ada lagi 3 bulan je..harap-harap sabarlah menunggu..hehe~ ok lah..sampai di sini sahaja post kali ini..dah tak tahu nak cerita apa..nanti aku post lagi ok..salam sayang daripada mrs. rahman =)
Nak tahu lagi?

Ahad, 3 Julai 2011

haiwan yang sangat comel !!

salam semua..hari ini hujan dari malam tadi sampai la aku nak pergi kerja pagi tadi..dalam pukul 10 pagi tadi aku bertolak dari rumah..hujan dah renyai-renyai..sampai je dekat simpang tambun tulang lepas pada dragon tu, tiba-tiba hujan lebat..habis basah lencun aku..apa lagi, aku pun patah balik rumah la..tak kan nak pergi kerja dengan baju basah macam tu kan..so, dalam pukul 12 tadi baru aku pergi ke tempat kerja balik..huhu~

 

sebenarnya hari ni aku nak post pasal sejenis haiwan yang bernama sugar glider ni..sangat-sangat la comel..kecil aje..aku tengok majalah 3 malam tadi..dia ada paparkan tentang haiwan ni..tu sebab aku mula tertarik..huhu~ dah lama dah aku tahu pasal sugar glider ni..geram sangat nak pelihara..tapi sebab tak mampu nak beli dan peralatan untuk binatang ni pun mahal..sebab tu sampai sekarang simpan angan-angan je..hehe~
sugar glider ni adalah dalam kategori marsupial dan banyak terdapat di Australia dan Indonesia..dinamakan dengan sugar glider sebab haiwan ini suka makan buah-buahan yang manis dan suka memanjat..haiwan ini sangat manja dan aktif..haiwan ini memerlukan masa untuk menyesuaikan diri dengan persekitaran baru..so, si pemilik perlu sentiasa bermain dengan sugar glidernya supaya haiwan tersebut tak takut padanya..kalau kat malaysia ni boleh cari pembekal sugar glider dan peralatannya di Mudah.my..
 ok lah..sampai di sini sahaja post kali ini..nanti ada masa aku post lagi untuk tatapan korang semua ok..salam sayang daripada mrs. rahman =)

Nak tahu lagi?

Khamis, 30 Jun 2011

aktiviti hari cuti...

salam semua..semalam aku cuti sempena hari Israk dan Mikraj..hanya beberapa buah negeri yang ambil cuti iaitu Perlis, Kedah dan Negeri Sembilan..aku mintak la cuti kat manager aku sebab cik abang aku nak balik kampung..so, aku pun ikutlah [nak amek barang katanya]..

kami bertolak ke kuala ketil dalam jam 8 malam hari selasa lepas..macam biasalah, kami akan singgah di Tesco untuk makan sizzling..heheh~ semalam dalam jam 4 petang kami pulang semula ke kangar..agak gopoh juga lah sebab nak hantar kereta sewa pukul 8 malam kan..so, kami hanya singgah semula di Tesco untuk beli hot chocolate..then, terus kami balik..

dalam perjalanan balik tu, hujan punya la lebat dari gurun sampai nak dekat alor setar..time tu aku yang bawak kereta..memang tak pernah bawa kereta dalam keadaan hujan lebat..then, bila sampai Tesco, tukar pula dengan cik abang aku..on the way balik dari Tesco tu, ada excident..depan sikit dari sempadan Perlis-Kedah..kereta terbalik kat tepi jalan..tak tahula dia nak mengelak daripada apa kan..tu pasal orang selalu pesan..kalau hujan jangan bawa laju-laju..moga driver kereta tu dalam keadaan baik lah hendaknya..


ok lah..sampai di sini sahaja post kali ini..nanti aku update lagi okay..salam sayang daripada mrs. rahman =) [p/s : jangan bawa kenderaan laju..ingatlah orang tersayang yang menanti anda]
Nak tahu lagi?

Selasa, 28 Jun 2011

menikmati hidangan marrybrown.. =)

salam semua..semalam aku pergi marrybrown changlun..lokasi dia dekat depan c-mart changlun..aku pergi ngan cik abang..mula-mula nak pergi hari ahad..tapi hujan lebat pulak..disebabkan kami ni nak naik motor je, kami cancel la plan hari itu..so, malam semalam baru dapat pergi..kami pergi sebab kak ummul yang ajak..dia training assistant manager dekat marrybrown tu..kami pun pergi la sebelum dia berlepas ke langkawi pd 30/6 ni..and hari ini last day dia kerja kat changlun..

dalam pukul 8 suku malam kami bertolak dari rumah ke changlun..sampai kat marrybrown tu dalam pukul 9 la..jauh juga..huhu~ kami mencari-cari kak ummul..masuk-masuk je marrybrown kak ummul ada kat cashier..punyalah ramah sambut kitorang kan..hehe~ kami order nasi lemak and set ayam yang 2 ketul tu..aku nak order banana split tapi tak ada la pula..[sedih betul]..huhu~ kami duduk dekat luar sambil borak-borak dengan kak ummul..kebetulan manager area utara turun kat marrybrown tu..so, kak ummul kena curi-curi sembang dengan kami la..hehe~

sembang punya sembang, da pukul 10 malam..cik abang dah ajak balik..so, kami snap2 gambar [utk kenangan..hehe~]..gambar kak ummul ada di phone dia..terlupa pula nak transfer ke phone aku..huhu~ nanti aku try download dari facebook dia..tak lama lepas itu, kami pun beredar..memang seronok la dapat jumpa kak ummul tengah buat kerja kan..ok lah..sampai di sini sahaja post tentang aktiviti-aktiviti aku untuk hari ini..nanti aku post lagi okay..hehe~ salam sayang daripada mrs. rahman =)




Nak tahu lagi?

Sabtu, 25 Jun 2011

salam hari sabtu..

salam semua..hari ini aku bekerja seperti biasa..orang lain dapat cuti tapi hari minggu aku kena kerja..nasib2 (T_T)..huhu~ tapi mcam biasa lah kerja aku..duduk menghadap laptop dari pukul 10 pagi sampai pukul 6 petang..setiap hari rutin yang sama..tak ada kerja lain aku nak buat..customer yang datang pun kebanyakannya budak-budak yang nak main game..encik azman pun kerja duduk depan laptop dia je..

sebelum ini ada la jugak seorang budak diploma praktikal kat sini..tapi hari khamis hari itu dia da habis..tinggal la aku sorang2 kat kedai ini..kalau ada dia boleh juga borak-borak..sambil borak-borak tu, aku tanya jugak seronok tak praktikal kat sini..nak tau dia kata apa? dia kata :
" tak seronok pun..bosan adala..x larat nak melayan budak2 yang datang kedai.."
dia kata macam itu la..aku pun jadi xde semangat nak praktikal kat sini..huhu~ baru je start praktikal..tak sampai sebulan lagi pun dah macam ini..aduhh..gawat macam ni..haha~ macam mana nak hadapi 4 bulan kat sini...waaa..tolong la saya..uhuk3~

hmmm~ perut da berbunyi lagu keroncong..lapar nye (-.-') ok lah..sampai di sini sahaja aku nak cerita..nanti ada apa-apa aku post lagi okay...salam sayang daripada mrs. rahman =)


Nak tahu lagi?

Khamis, 23 Jun 2011

lepak-lepak dengan member...II


salam semua..hehe~ tajuk kat atas lebih kurang tajuk post yang semalam..tapi isi kandungan yang berbeza..kali ini aku nak cerita pasal aku pergi lepak dengan membe aku yang datang perlis sebab ada exam kuratif..pada hari selasa yang lepas, kak ummul ada telefon aku..dia kata dia baru lepas hantar membe aku yang kuratif ni (nada) pergi exam dekat Dragon..so, sementara nak tunggu si nada ni keluar dewan exam, kak ummul call aku sebab nak ajak lepak..kebetulan time tu aku ada kat klinik Arau..aku suruh kak ummul tunggu dekat unimap blok jejawi..

dalam setengah jam macam tu, aku pun sampai dekat blok jejawi tu..kami singgah dekat kedai nak sarapan..sambil borak-borak tu, kak ummul ajak aku lepak-lepak sekali dengan nada and syikin kat pizza untuk lunch tengah hari..dah la hari itu aku kerja..terpaksalah ponteng untuk satu hari [membe punye pasal kan..hehe~] so, kami lepak-lepak kat pizza dalam pukul 12.30 tengah hari..borak punya borak, da pukul 2.30..nada cakap membe dia nak ambil pukul 2 lebih..kami pun pulang la ke kkf..

lepas nada balik, kak ummul pun balik ke jitra [rumah kakak dia]..aku kena tunggu cik abang aku balik kelas..aku tunggu la kat umah nik..hehe~ kat bawah ni gambar-gambar yang sempat diambil oleh aku and kak ummul..happening giler la..maklumla, lama tak jumpa kan..ok lah..sampai di sini sahaja post kali ini..nanti aku akan update dengan aktiviti-aktiviti aku lagi okay..hehe~ salam sayang daripada mrs. rahman =)
ni syikin..lemah lembut + baik hati..comel plak tu =)

aku ngan cik abang..hehe~

nada ngan kak ummul..happening jer.. =)

ni kat depan the store..xde pe nk wat, lepak situ lah..
Nak tahu lagi?

Rabu, 22 Jun 2011

lepak-lepak dengan member...

salam semua..apa khabar? harap-harap semua dalam keadaan yang baik lah ye..hehe~ hari ini aku nak cerita pasal aktiviti minggu lepas..disebabkan aku tertinggal fon kat uma, gambar-gambar semua ada kat member-member aku ni..so, baru hari ini lah aku dapat post [semalam baru ambik gambar kat dorg..huhu] 

hari jumaat yang lepas, cik abang aku tu balik kuala ketil sebab nak repair motor..aku x boleh balik sebab tengah kerja..so, aku tumpang rumah member-member kat kkf..yang ada kat umah tu umai, nik, eyra ngan amal..tengah borak-borak, diorang ajak pergi tengok wayang dekat alor setar sambil2 nak beli barang dapur..apa lagi, aku pun terus on je la..dah lama kot xtengok wayang..huhu~ kami bergerak ke a.s dalam pukul 11.30..singgah mcd c.p sebab masing2 dah kebulur..dari pagi xsarapan..memang la kebulur kan..haha~

ni la gelagat bile da lapor..haha~
aku n umai..sodap tol umai mkn
ice-cream..hehe~
aku n nik..
gambar2 yang kat atas tu masa kat mcd c.p..gambar amal xada sebab dia yang jadi photographer..hehe~ lepas da kenyang, kami pun decide nak tengok wayang dekat a.s mall..bila dah sampai dekat a.s mall tu, kami beli tiket wayang [KL Gangster] ..lepas tu jalan2 kejap dalam pacific sebab ada lagi setengah jam sebelum wayang start..amal nak beli seluar..so, kami teman dia cari seluar kat dalam pacific tu..sebelum masuk wayang, sempat la kami snap beberapa gambar..

 
 
 
lepas da habis tengok wayang tu, baru kami semua pergi tesco untuk membeli-belah barang2 dapur..hehe~ memnag penat tapi enjoy lah sebab dapat lepak ramai2..ok lah.. sampai disini sahaja post kali ini..nanti aku post lagi okey..salam sayang daripada mr.rahman =) ~
Nak tahu lagi?

Ahad, 19 Jun 2011

kebosanan yang teramat sangat.. (-_-")

salam semua..apa khabar..aku di sini sihat sahaja..Alhamdulillah..hari ini aku nak bercerita pasal kebosanan yang melanda diri aku di tempat kerja..sangat-sangat la bosan..sampai aku pun tak tahu nak buat apa..datang kerja, kena buka lampu..buka semua pc yang ada dalam ni..kemas-kemas sikit [sapu + buang sampah]..pastu duduk la tunggu orang datang..selalu nya budak-budak la yang datang sebab nak main game..kalau hari sekolah, memang sunyi la pagi2 macam ni..dalam pukul 2 tu baru budak2 datang sebab baru balik sekolah kan..

kalau ikutkan, aku praktikal kena belajar apa2 yang berkaitan dengan komputer..contohnya baiki komputer ke..install software ke..belajar pasal multimedia ke..ni tak ada pun belajar benda2 tu..hmm~ aku rasa macam nak REPEAT balik je praktikal aku ni sem depan..yelah..nanti sia2 je pointer aku rendah sebab tak ada buat kerja apa2 kat sini..huhu~ tak apalah..sementara dah duduk kat sini, buat je la apa yang patut kan..nak buat macam mana..aku juga yang pilih tempat ni..nasib la..hehe~

ok lah semua..post kali ini hanya untuk meluah kan rasa hati sahaja..huhu..nanti aku akan cerita pasal aku keluar jalan2 dengan member2 aku di kkf okay..salam sayang daripada mrs. rahman =)..
Nak tahu lagi?

Rabu, 15 Jun 2011

suka-suka... c(:

salam semua..hari ini aku nak upload video yang aku paling minat..disebabkan cuti ni aku jarang berjalan-jalan, kurang lah post aku kan..huhu~ so, untuk mengelakkan blog aku ni daripada kesunyian, aku upload la video ni untuk tatapan korang semua..pada aku video ni sangat lah menarik sebab dari mula lagu sampai habis lagu keje dia tarik piano tu je..hehe~ anyway, lagu dia pon best...harap korang semua yang baca post kali ini terhibur lah ye..

BRUNO MARS - GRENADE


video
Nak tahu lagi?

praktikal ku...huhu~

salam semua..lamanya xbuka blog ni untuk diupdate..huhu..ini disebabkan oleh aku telah pon start praktikal..tu yang susah nak update blog [walaupun memnjang dok dpn laptop..huhu] pada hari isnin yang lepas, aku da start praktikal di Ideas Technology, Kangar..ni sebenarnya kedai komputer, sambil2 tu ada cc..so, aku ada la belajar sikit-sikit pasal komputer kat sini..tapi masa aku banyak dihabiskan dengan melayari internet + jaga cc..huhu~ sabar je la ye..tinggal 1 sem ni je lagi..lepas tu habis da diploma aku..result yang keluar hari tu pon agak memuaskan la jugak..Alhamdulillah...

masa praktikal ni, x boleh duduk dekat kkf..so, aku sewa rumah di area jejawi..rumah aku dekat dengan kompleks penyayang dr. siti hasmah, rumah anak-anak yatim tu..jalan depan sikit je jumpa lah lorong nak masuk rumah aku..hehe~ rumah tu yang paling murah..so, aku cepat2 sewa..bukan senang nak cari rumah sewa kat sini..lama juga lah mencari baru dapat jumpa..hmm~ tapi agak bosan la sebab xda tv...kalau balik kerja x boleh nak tengok nora elena...aku ada broadband pon macam xda..line maxis gprs je ada..x laju la internet..huhu~

ok lah..sampai sini sahaja la aku nak mengomel..xtaw dah nak cerita pasal apa...hehe..sampai ketemu lagi dalam post akan datang..salam sayang dari mrs. rahman =) ...

sempat ag snap pic..ni mase ngah keje..
bosan punye pasal..huhu~

Nak tahu lagi?

Ahad, 5 Jun 2011

jalan2 with family..hehe~

salam semua..apa khabar..alhamdulillah, aku di sini sihat walafiat..dalam post kali ini aku nak bercerita pasal aku pergi jalan-jalan dengan family aku di bentong, pahang..terasa macam da lama sangat x jalan-jalan dengan family..yelah, aku balik pahang pon kalau ada cuti panjang je..memang la jarang nak jalan sekali kan..hehe~

semalam, dalam pukul 5 suku petang ayah aku pulang dari kerja..tiba-tiba dia ajak kami semua pergi jalan-jalan kat bentong..kami pon apa lagi kan..kalau bab jalan-jalan ni memang cepat je siap.. (^-^)~ dalam pukul 6.30 petang macam tu kami bertolak ke bentong...dari rumah adalah dalam setengah jam perjalanan..standard yang ayah aku bawak la..kalau yang bawak laju tu boleh sampai dalam 15-20 minit je..sampai di bandar bentong, kami terus ke megamall...saja nak tengok-tengok apa yang menarik di situ..da lama sangat x menyinggah di situ kan..huhu~

pusing punya pusing, hari dah menjelang maghrib..ayah aku pon ajak pergi masjid..lepas da siap solat, kami ke old town white coffee yang terletak di sebelah petronas..dekat area tu ada kedai seng heng yang jual peralatan elektrik tu..sebenarnya, sebelum ni memang dah rancang nak pergi old town ni..hehe~ kami pon order la makanan..bila buka menu, rambang mata sebab gambar-gambar makanan dalam tu semua nampak sedap2...last2 aku pilih nasi dengan chicken chop..dalam banyak2 makanan, aku punya la paling mahal..RM10.20..haha~ nak sedap punya pasal kan..

menu yg aku makan..hee~

ni adik no2..
ni adik no3..
ni aku la..hehe~ yg pkai bju merah tu ayah aku.. =)
lepas da makan-makan, kami pon beredar pulang..sekejap je keluar jalan-jalan sebab hari pon da lewat kan..hehe~ xpelah, yang penting kami semua enjoy...terima kasih abah sebab belanja kami makan..ok lah...sampai di sini sahaja post kali ini..harap2 semua enjoy la baca entry ni..huhu~ salam sayang daripada mrs. rahman =) ~
Nak tahu lagi?

Jumaat, 20 Mei 2011

salam hari jumaat~

salam semua..hari ini da hari jumaat...sekejap je rasanya da nak seminggu aku duduk di raub ni..cuti da la pendek je..sedih pula nak tinggalkan family untuk balik ke perlis..huhu~ tak apalah..demi mengejar cita-cita, aku sanggup tinggalkan sementara family ku di sini [chewah!..ayat xbleh tahan..haha] ada lagi satu sem bakal ku tempuhi untuk habiskan diploma computer engineering ku ini..InsyaAllah akan ku sambung untuk degree pula..hajat di hati nak sambung untuk pjj [pengajian jarak jauh]..boleh aku cari duit sikit kan..tapi xtaw lah macam mana...dekat UniMAP xda pula pjj tu..kalau nak sambung di u lain kena sambung untuk 4 tahun pula..uishh..da tua aku nanti..hehe~

xpelah..mama kata rezeki aku lambat sikit..aku hanya mampu menunggu hari senang ku datang dengan usaha ku selama ini..kalau ikutkan ayah ku, disuruhnya ambil borang polis..senang katanya..banyak sikit dapat elaun...nak kerja sambil belajar pon senang..huhu~ aku pon x pasti lagi tentang masa depan ku ini..nanti lah..aku kena ambil masa untuk pikir lebih panjang..yelah..tak nak tersalah pilih jalan lagi...nanti aku juga yang rugi kan.. =) anda semua macam mana?? mesti ramai yang da bekerja dan mempunyai gaji besar kan..teringin nya punya gaji yang banyak..boleh aku tolong family ku..hehe [angan2 semata]

hmm~ xda apa yang nak diceritakan hari ini..tu pasal mengarut lebih2..hehe~ ok lah anda semua..sampai di sini sahaja post kali ini ya..semoga hari anda semua berjalan dengan lancar hendaknya..hehe~ salam sayang daripada mrs. rahman =)
Nak tahu lagi?

Ahad, 15 Mei 2011

suda di pahang..hehe~ (^-^)V

salam semua..apa khabar..baru hari ini dapat update blog disebabkan tiada internet..huhu~ xpelah..pada pukul 8.15 pagi tadi aku dah pon sampai di raub..da berapa bulan aku x balik..rindu kat family kat sini..hehe~ memandangkan cuti sebulan aku pon balik..for the first time aku menjejakkan kaki di puduraya pagi tadi...amat mengagumkan design bangunan nya..sangat cantik dan elegan..hehe.. [lebih2 pulak yek] tapi dah sampai pagi-pagi buta..mana ada satu kedai pon yang buka kan..orang yang ada kat situ pon sebab baru sampai dari destinasi masing-masing..

aku sampai di pudu pada jam 5.00 pagi..punya lah awal kan..aku n my hubby lepak la di KFC..nasib baik kfc tu 24 hours..a\malangnya, sampai-sampai di kfc, cashier tu kata set breakfast xde..nape la xde..takkan nak makan ayam goreng pagi-pagi buta kan..xpelah..aku pon order snack box B + air nescaffe latte..lepak punya lepak, sampai lah pukul 6..kami pon bergerak ke tempat LRT..nasib baik da buka...kami naik sampai pekeliling..nak naik bas ke raub pula..bas paling awal 6.45 pagi..sempat la kejar bas tu kan..tu yang sampai rumah awal..kalau x, tengah hari la baru sampai..

hmmm..nak cerita apa lagi ye..rasanya xda apa dah yang nak diceritakan..kat bawah ada beberapa gambar yang aku ambil daripada internet..pagi tadi xsempat nak ambik..masih dalam keadaan mamai..hehe~ kepada student2 yang sedang menikmati cuti sem tu, selamat bercuti lah yer..hehe~ semoga ketemu lagi pada post yang akan datang.. wassalam~ salam sayang daripada mrs. rahman... =)

wajah pudu yg baru..
ruang menunggu yg lebih selesa..

Nak tahu lagi?

Ahad, 8 Mei 2011

jalan-jalan cari movie..hehe~

salam semua..apa khabar..hari ini aku pulang semula ke kkf..ada lagi 1 paper final hari selasa ini..lepas tu habis da diploma aku..Alhmdulillah..harap2 boleh lepas kali ni..amin~ hari ni nak cerita pasal semalam...lepas exam datacom semalam, aku n my hubby terserempak dengan pali n zaim..tengah borak2, tiba2 pali kata : 
" weyh..korang xnak tengok wayang ramai2 ke..jom r tengok fast 5.. "
hubby ku apa lagi..terus dia setuju..memang dia dok nanti2 nak tengok cerita fast n furious 5 tu..huhu~ lepas da siap makan, kami balik ke bilik..aku kemas2 barang n dalam pukul 3 tu kami da gerak ke alor setar mall..on the way nak sampai mall tu, kidir call kami...katanya tiket pukul 4 da habis..so, diorang beli tiket pukul 6.45 petang..fast 5 punya pasal, kami sanggup tunggu di mall tu selama lebih kurang 2 jam lebih..

ni la kiosk cool blog tu..berhadapan watson..
sampai2 di mall, aku n my hubby jalan2 dalam mall...tiba2 aku ternampak kiosk berwarna pink..pergi2 dekat rupa-rupanya cool blog punya kiosk..aku pon apa lagi..dok tengok member2 aku minum cool blog ni macam syiok jer, aku pon nak try...aku pilih mocha + black pearl..pergh...memang sedap wa cakap lu..haha~ tak sangka pula dekat as mall ni ada cool blog...da lama sangat x sampai sini..tu yang tak taw perkembangan..hihi~ lepas da beli cool blog tu, aku n my hubby jumpa pali n kidir di georgetown white coffee..lepak2 la kat situ sambil on9...[nasib baik fon aku pon ada wifi]..xla bosan sangat sementara nak tunggu wayang..

dalam pukul 6.30 tu baru kami gerak ke wayang...x sabar nak tengok cerita ni..hehe~ cerita dia pasal nak curi duit orang paling berkuasa di rio, brazil..yang paling syok bila tengok banyak gila kereta cantik2 + canggih dalam ni..memang berangan je la nak dapat kereta2 macam tu..haha~ habis je cerita ni, memang aku puas hati la...banyak action n best gila la cerita ni...aku bagi 5 bintang la...hehe~ x rugi beli tiket mahal tengok cerita ni...lepas da habis tu, aku n my hubby gerak balik ke sp...

 thanx kepada semua yang mengajak aku n my hubby pergi tengok wayang..ok lah sampai di sini sahaja post kali ni..kepada semua yang membaca post ni pergi la cuba cool blog ni..sedap + macam2 pilihan ada..hehe~ dan jangan lupa tengok fast 5.. (^-^)V salam sayang daripada mrs. rahman =P

yummy! mmg cedap la..hehe~
black pearl die mmg banyak..yum3~
masa lepak geogetown white coffee~ ijat,zul n bonzer..




pen n zaim..zaim goyg2 muka lak..huhu~

Nak tahu lagi?

lala