Selasa, 22 Mac 2011

the yummy sizzling... (n_n)~


salam semua..apa khabar..ak di sini alhamdulillah sihat..hehe~ arini xtaw nk post ape..so, ak nk cerita pasal sizzling je la..sizzling ni adalah makanan yang berkuah yang diletakkan di atas mangkuk besi leper berwarna hitam..kita boleh pilih hidangan sama ada mee, yee mee ataupun nasi..kuahnya adalah pekat dan berwarna hitam..mungkin diletakkan sos tiram dan tepung jagung..tu yang jadi warna hitam dan pekat..huhu~
 setiap minggu aku akan balik ke sungai petani..on the way nak balik tu aku n my hubby akan singgah di tesco mergong untuk makan tengah hari..menu yang kami pilih tiap2 minggu adalah sama iaitu sizzling yee mee tanpa telur..xtaw la nape minat sangat dengan sizzling ni..mungkin sebab rasa nya yang lain daripada masakan lain..huhu..xpernah la terlintas kat fikiran rasa bosan makan sizzling tiap2 minggu..
lagi satu tempat yang sizzling sedap ialah di klcc..ade satu gerai kat food court die nama sizzling atau sizzler [dekat2 ngan mcd]..ak x berapa ingat la..mmg sedap..cukup semua rasa..ada rasa pedas, masin2 sikit, kuah dia pon pekat..memang menyelerakan la..aku cadangkan korang2 semua try la sizzling kat situ..pasti puas hati.. (n.n)v  
ni la yee mee sizzling yg selalu kami order di tesco mergong, as..

my hubby dengan yee mee nya..hehe~
ni contoh sizzling yee mee..xsmpt nk amek gambar mase mkn..hehe~
ni pula sizzling mee...

so, kepada yang belum mencuba sizzling ni boleh la try2 makan..mane taw jadi favourite pulak kan..hehe..sampai di sini saja post kali ini..semoga ketemu lagi di post yang akan datang okeyh...salam syg dr mrs. rahman... =)

2 ulasan:

  1. tanat liat pe bndanye..2 bkas besi la..bb 2 la wrna hitam..lau tnah lit dia tbal..ps2 lmbt pnas n sjuk..pe la..mkn tap2 mgu pon xtaw ag..hehe~~

    BalasPadam
  2. ala..tersilap plak..hehe.. =p

    BalasPadam

lala